Friday, May 6, 2016

Un inceput nou!

In ianuarie am citit in horoscop ca anul acesta va fi unul bun pentru zodia mea - un an in care voi face foarte multe lucruri noi - imi voi depasii limitele si voi avea succes, stralucind.


Suna foarte promitator - dar momentan singurul lucru care suna in viata mea e ceasul desteptator la ora 6 dimineata. Si imi vine de multe ori sa-l opresc si sa-l arunc cat mai departe, nu din cauza orei matinale, ci din cauza ca imi aminteste de chinul care va urma, chin care inseamna sa lucrez pentru altcineva. Ca sa nu ajung prea acra la munca, imi pun cateva cantece si fac cateva miscari de ZUMBA


Aproape unul din 2 romani considera ca cea mai buna investitie este intr-o afacere proprie ( studiu efectuat de Novel Research la initiativa Provident Financial Romania la finele anului 2013).


Daaaaa. Sa fiu propriul meu sef. Sau pentru inceput sa fiu si propriul meu sef.




As vrea sa fiu instructor de ZUMBA.


De ce ?
Pentru ca am ocazia sa schimb vietile in bine.
Cat m-ar costa? Ma costa cam 300$ cursul basic de instructor Zumba si inca vreo 300$ cursurile de perfectionare. La aceste costuri se mai adauga cazarea, masa si transportul. Ajungem la 1000 $ - aproximativ 4000 de ron.


Ca sa fii instructor in Romania iti trebuie si un curs de instructor de aerobic - care costa, cu eliberarea diplomei cu tot - cam 2000 de ron. Pana acum suntem la 6000 de ron. Adica cateva salarii bune - luni in care as trai doar cu aer si cu mila celorlalti. Si inca n-am terminat.




Pare imposibil?


Si cum ar fii rentabil?


Este o zicala care suna asa " Fa ce iti place si banii vor veni"


O ora de Zumba este intre 15 si 40 de ron  - in functie de cine o tine. Un abonament la ZUmba este intre 60 si 400 de ron - in functie de numarul de ore si de cine tine.


Daca