Monday, December 14, 2015

Pret vs. Valoare

Exista o categorie de oameni care isi cumpara tot ceea ce le place - fara sa verifice nimic altceva. Pentru toti ceilalti, inainte de a face o achizitie, mai exista un pas : verificarea pretului.


Dupa cum spuneam mai devreme, conteaza foarte mult ca ceea ce cumparam sa fie o valoare. De ce? Pentru ca lucrurile se degradeaza in timp si conteaza foarte mult ceea ce ramane.

Dar inainte de a spune care e diferenta intre cele 2, hai sa incercam sa stabilim ce este fiecare. Pretul este - din punctul meu de vedere, suma pe care ultimul vanzator o cere pentru un produs. Aici putem povesti despre pretul de raft fara oferta ( pt magazine - atat on-line cat si offline), pretul de client pt vanzarea directa si altele pe care le vom defini pe parcurs.

Cum putem calcula ce ramane ? Eh... aici nu stiu - e vorba de piata.

De fapt, valoarea unui obiect este exact cat esti dispus tu sa dai pe acel obiect.
La fel e si cu oamenii, doar ca aici, "pretul platit" nu se masoara in bani, ci in timp : timp investit in relatia cu celalalt: jumatate,  copil, parinte etc.; timp investit pentru a-l intelege; timp investit in a-i face un super cadou etc.


Voi incepe de azi o analiza a diverselor produse pe care le cumpar: mancare, haine, casa ( sper eu),  telefon - tot si sper ca impreuna sa reusim sa aducem produsele la valoarea la care ar trebui sa fie.

Hai sa incepem.
Wish me luck

No comments:

Post a Comment