Monday, June 20, 2016

CEO pt o noapte

In general lumea mai are idei de astea: ce-as face daca as fi o zi in pielea lui X sau Y. Bloggeri - probabil ca ziua dorm. Sau stau cu familia. Sau lucreaza. Noaptea in schimb... ei... ce idei creative are noaptea.

Cam asa ma gandesc eu ca sunt cei de la Blogal Initiative cand nu lucreaza.
Ok - dar ei lucreaza, ca poate din asta traiesc. Adica in 5 ani au facut campanii cu premii de 170.000 de euro. Ce poti sa vrei mai mult in urmatorii 3 ani? Sa continue tot asa.

Oricum, in ultima luna campaniile s-au inmultit - si premiile au ajuns foarte consistente. Strategia cu "toata lumea primeste premiu de participare" prinde. E frumos asa. In principiu asa se transmite informatia.

Poate ca trebuie o campanie de asta lunar. Sau macar la 6 saptamani - sau in cel mai rau caz o data la 2 luni.
Poate mai trebuie facut ceva - un studiu de impact - adica, cei x oameni care au vazut / fost informati prin bloguri - cam cat au cumparat? Adica - vanzarile clientului au crescut in 6 luni sau nu?

Asta e o treaba grea - dar cumva, daca cineva din social media poate sa o duca la capat - sunt cei de la Blogal Initiative.

Pe scurt planul:
- lunar / bilunar campanie cu premii pt toata lumea
- o intalnire bi-anuala in fiecare oras mare - sau cu influenceri - sa se cunoasca lumea. Daca ar fii o scoala de crestere a oamenilor in blogosfera ar fi si mai bine. Adica, pentru meseria de blogger inca nu exista scoala. Ar fi misto ca in 3 ani sa se puna bazele
- gasirea unei formule de masurare al impactului articolelor - prin corelarea cu datele de vanzari ale clientului

Ne vedem la sarbatoare!

No comments:

Post a Comment