Monday, September 22, 2014

De ce trag clopotele ....

Dupa o viata implinita de 82 de ani, bunica mea s-a mutat in cer . De fapt, e pe drum. Inmormantarea va fi in 2 zile. Pana atunci avem toate costurile si birocratia.

Pentru ca la ortodocsi se trag clopotele, e normal sa se traga si pentru scumpa mea bunica. Doar ca nu e nimic gratuit in lumea asta - exista o taxa pe clopot! Da, nu pe stalp, ci pe clopot! de 100 de ron.

Inteleg ca toata lumea face un ban - dar totusi, de ce de pe tragedia si durerea unui om sa iei bani cu nemiluita? O inmormantare unde 25 de cunoscuti isi vor lua ramas bun va costa familia indurerata aproximativ 4000 de ron. Adica de 1,8 ori ajutorul de inmormantare. Si unde e partea spirituala ? Cum de dupa ce trece prin chin familia - mai trebuie sa scoata o gramada de bani din buzunar?

Inmormantarea nu ai cum sa o faci pentru bani - spre deosebire de nunta sau botez. Atunci de ce se mai pun atatea biruri? Daca se plateste taxa de apartinatori de biserica - si bunica mea nu mergea. Asa era ea; isi platea taxa dar nu mergea. Acum, mai trebuie sa platim si pentru clopote. De ce? Dar am primit chitanta. Sunt curioasa daca la Judecata de Apoi trebuie sa prezentam copia sau originalul...

No comments:

Post a Comment